Slå kriminalitet med printere

Måske ville det være naivt at tro, at 21 regeringerne ville stoppe ved overvågning din enhver bevægelse på gaden. Pause i et minut til at overveje hvad det næste niveau af sporing kunne omfatte. Svaret er laserprintere. Hvis du mener, at et dokument fra din farve laser printer ikke bære dit navn, så tro om igen.

Electronic Frontier Foundation (EFF) hævder, at det er halvtosset sporingskoderne integreret i Xerox Corporation DocuColor laserprintere. Sådanne koder er blot en af mange måder producenter ansætte teknologien til at hjælpe regeringerne kampen falskmøntneri.

USA ‘s regering er angiveligt involveret med en række andre virksomheder i særskilte forfalskningsbekæmpelse programmer beregnet til at forhindre valuta fra at blive scannet og udskrevet. Den amerikanske regering, er imidlertid ikke det eneste land teaming med den grafiske branche til at bekæmpe falskmøntnere. Nogle eksperter mener, at den nederlandske regering også bruger lignende forfalskningsbekæmpelse metoder ved hjælp af Canons kodning teknologi.

Forskere i USA har afdækket mønstre af gule prikker arrangeret i 15 af 8 gitre og trykt gentagne gange over hver farve side. Prikker, men er synlige kun med et forstørrelsesglas eller under blåt lys, der forårsager de gule prikker vises sorte. Koden vises som et gitter af mikroskopiske gule prikker, hver mindre end en millimeter i diameter. Disse mellemstore millimeter prikker vises om hver eneste tomme på en udskrevet side, beliggende i ord og margener. Ved at analysere forskellige testsider udskrevet af tilhængere over hele verden, fandt forskerne, at nogle af punkterne svarer til printere serie numre, og andre prikker henvise til dato og klokkeslæt for udskrivningen.

Overveje to dokumenter – en transporterer forfatterens navn og en beregnet til at være anonym. Ved at sammenligne koderne, kan det afgøres om de to dokumenter blev trykt af den samme printer, selv om Xerox afslører intet om en kundes serienummer. EFF nu studerer printere fra andre velkendte producenter med lignende sporingskoder, men hvis nøgler forbliver hemmelige.

I modsætning til inkjetprintere brand laser printere, kopimaskiner og faxmaskiner en laser gennem et spejl og række linser til at integrere dokument eller billede på en side. Sådanne enheder spænder fra lidt over £80 til mere end £1000, og er designet til både hjem og kontor brug.

Peter Crean, seniorforsker på Xerox, siger virksomheden banebrydende denne teknologi omkring 20 år siden, fordi flere lande havde udtrykt bekymring om at sælge printere i deres land. Flytningen til formål at berolige, deres farve kopimaskiner kan nemt bruges til falske regninger.

Det menes, at der siden, så mange andre virksomheder har indført praksis. Ifølge eksperter, flere printer selskaber hemmeligt indkode serienummeret og koden fremstilling af deres farve laser printere og farve kopimaskiner på hvert dokument producere disse maskiner.

Laserudskrivning teknologi gør det ekstremt nemt at falske penge og dokumenter, og prikker, ifølge tilhængere, i brug i nogle printere i årtier, tillader lov retshåndhævende myndigheder til at identificere og opspore falskmøntnere.

De samme prikker kunne dog også anvendes til at spore et dokument tilbage til nogen person eller virksomhed, der udskrives det. Selvom teknologien har eksisteret i lang tid, har printeren selskaber ikke er forpligtet til at underrette kunder af funktionen.

Hvis denne praksis forstyrrer dig, ikke gider at forsøge at deaktivere den kodning mekanisme af din printer – du vil sandsynligvis bryde det. Kodning enheden er en chip placeret dybt ind i maskinen, i nærheden af laser. Det integrerer prikker, når dokumentet er omkring 20 milliardtedele af et sekund fra udskrivning.

Selv om ingen har et skøn over hvor mange laser printere, kopimaskiner, og multifunktionsenheder spore dokumenter, mener eksperter, at praksis er almindeligt blandt virksomheder, større printer. Den amerikanske efterretningstjeneste er enig i, at den finder trykkeriindustrien ganske nyttigt til retshåndhævelsen.

Ifølge kilder, er forfalskning tilfælde bragt til den hemmelige tjeneste, som kontrollerer dokumenterne, bestemmer den mærke og løbenummer af printeren og kontakter virksomheden. Nogle, som Xerox, har en kundedatabase, som de deler med regeringen.

Mange mennesker er bange, at den amerikanske regering tracking initiativ kunne føre til en alvorlig overtrædelse af privatlivets fred. Regeringen har allerede lykkedes at overbevise flere farve laser printerproducenter at indkode hver side med identifikationsoplysninger. Uden din viden eller tilladelse, en handling du antager er privat kunne blive offentlige. Et kommunikationsværktøj, du bruger i hverdagen kan blive et værktøj for regeringens overvågning. Og hvad der er værre, der er ingen love til at forhindre misbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation